Великолепен Лазаров намери място на дебютен Чаланджър четвъртфинал в кариерата си!

от в 15:20 на 25.11.2021
Диана Андреева

Александър Лазаров прави най-успешната седмица в професионалната си кариера! Българският състезател вече е сред четвъртфиналистите на надпреварата от серията ATP Challenger в Бахрейн след като се поздрави с нов двусетов успех - 6:3 7:6(3), над по-високо ранкиран играч, в лицето на Нерман Фатич от Босна и Херцеговина. 

Лазаров показа известни колебания на сервис в самото начало и далеч не преминаваше с лекота през подаванията си. Още в откриващия гейм българинът допусна пробив и постепенно изостана с 1:3. Изведнъж обаче родният ни представител започна да бъде далеч по-стабилен от дъното на корта и това му позволи да реализира рибрейк. 

Доминацията на Алекс не приключи до тук, защото той не само, че възвърна паритета в резултата, но успя да отмъкне подаването на своя противник още веднъж и така след като спечели пет поредни гейма, прибави първия сет на сметката си. 

Втората част се разви далеч по-оспорвано, а Фатич показа силата на своите удари и изведнъж възможностите пред Алекс да атакува сериозно намаляха. Това не притесни по никакъв начин българина, само че нивото на съперника му определено се беше покачило и наглед инициативата беше в ръцете на по-високоранкирания тенисист от Босна и Херцеговина. Той обаче не намери сили да развие известното си игрово предимство и дори пропиля сетбол при 6:5, което вкара частта в тайбрек. 

Решаващият дълъг гейм се разви основно под диктовката на Лазаров. Българинът показа известни колебания в откриващите точки, но след много агресивен тенис и вторият сет отиде в актива на родния ни представител, което означаваше и нова двусетова победа на сметката на Алекс.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Великолепен Лазаров намери място на дебютен Чаланджър четвъртфинал в кариерата си! Диана Андреева
Теми:  
алекс лазаров | александър лазаров | чалънджър тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook