Великолепен Синер обезличи и Шварцман, за да триумфира с титлата в Антверпен!

от в 18:44 на 24.10.2021
Мирела Николова

Яник Синер демонстрира впечатляваща игра през последните няколко седмици, която го изведе до титлата на Sofia Open в началото на месеца, а благодарение на страховитата си стабилност завоюва и трофея в Антверпен. В хода на целия турнир италианецът беше в невероятна форма и напълно заслужено триумфира, без да загуби нито сет по пътя си. Днес негова жертва стана световният №14 Диего Шварцман, на когото младокът за пореден път не остави никакви шансове и се поздрави с крайната победа след час и 15 минути престой на корта, достатъчни за безапелационното 6:2 6:2. С играта си не само през последните 7 дни, но и през цялата година Синер дава сериозна заявка за бъдещи големи успехи, след като вече може да се похвали с цели 5 титли на ниво АТР, 4 от които спечелени през настоящия сезон. 

Срещата стартира по отличен начин за Яник, който бе изключително агресивен на ретур и безмилостно експлоатираше слабия начален удар на опонента си, което, съчетано с почти безпогрешната му игра от дъното на корта, му осигури аванс от 4:1. Италианецът бе застрашен от загуба на последвалото си подаване, но именно тогава намери помощта на сервиса си и успя да се измъкне от затруднената ситуация, за да поведе с 5:1, а впоследствие, сервирайки за спечелване на сета, не допусна колебания и се приближи на крачка от трофея.

Устремът му се пренесе и във втората част, който започна с пробив в първия възможен момент на сметката на Синер, след което бе убедително затвърден на 0. Сценарият от предходния сет се повтори и тук, като аржентинецът не успяваше да се противопостави на великолепно играещия си опонент и инкасира втори брейк, който вече изцяло предаде инициативата на топ поставения - 5:1, и бе само въпрос на време Яник да прати двубоя в историята.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Великолепен Синер обезличи и Шварцман, за да триумфира с титлата в Антверпен! Мирела Николова
Теми:  
atp | антверпен | диего шварцман | Обзори | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook