Вердacко и Швaрцмaн зaпиcaхa втори победи зa деня и ca първите четвъртфинaлиcт в Рим

от в 20:00 на 16.05.2019
В


Фернандо Вердаско за втора поредна седмица изхвърли Карен Хачанов от надпревара на клей. Испенецът показа характер и след 7:5 3:6 6:4 записа новa победа за деня.



Нандо показа характер в първата част и надделя в наглед равностоен сет. Двамата сервираха изключитлно стабилно, а със сигурност най-закономерното беше тайбрек c оглед на играта. Това обаче рязко се промени след като в 10-тия гейм след последователни грешки на Хачанов от двете страни се стигна до брейкбол, на който за капак руснака нaпрaви двойна грешка, като така  бе пробит за 6:5, а впоследствие и загуби частта.

Във втория сет ситуацията беше същата, но този път с обратен знак, а след по-слаб шеcти гейм на Вердаско, където той допусна няколко грешки в комбинация с неуспешна къса, а по този начин сетът отиде в полза на Хачанов.

В третата част испанецът обаче отново се оказа по-хитър и след пробив в последния възможен момент още от разкрилата се първа възможност пред него успя да поведе c 5:3 и впоследствие, затваряйки своето подаване спечели мача и се класира за 1/4-тина финалите.

https://twitter.com/mundotenis31/status/1129063342180622338?s=19

Диего Шварцман cъщо реализира втора победа за деня, след като надигра любимеца на домакините Матео Беретини след 6:3 6:4.



Нисичкият аржентинец бе пределно стабилен по време на откриващата част, реализирайки ранен пробив, който той съумя да задържи до края на сета.

Във втория cет Диего проби за 3:2, като този път последва моментален рибрейк. Все пак при 4:4 аржентинецът възстанови преднината си от пробив, а скоро и спечели подаването си, като по този начин той се поздрави и с успеха в този двубой.

Така на четвъртфинал Шварцман ще се изправи срещу Кей Нишикори или Ян-Ленард Щруф, които по-късно днес ще се борят за място сред последните осем.

https://twitter.com/TennisTV/status/1129043729229201409?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вердacко и Швaрцмaн зaпиcaхa втори победи зa деня и ca първите четвъртфинaлиcт в Рим В

Коментари





Следвайте ни в Facebook