Вердаско елиминира Тийм след обрат; Шварцман също продължава

от в 13:58 на 16.05.2019
В
Фернандо Вердаско елиминира шампиона от Барселона и един от най-силните играчи на клей досега през сезона Доминик Тийм. Испанецът показа характер и след 4:6 6:4 7:5 реализира впечатляващата си победа.

Срещата започна отлично за Доминик, който показвайки стабилност от дъното на корта се добра до ранен пробив, а впоследствие и неутрализирайки аванс от 0:40 на съпернника си се добра и до 3:0. Изпуснатите възможности не сломиха испанеца, а започвайки да си служи чудесно със своя форхенд, той взе четири от следващите пет гейма, спомогнат и от разнообразната си игра и не малкото грешки на съперника си. Нов спад в нивото му обаче в комбинация с няколко добри атаки на Тийм доведоха до нов брейк, а по този начин и сетът отиде в полза на Доминик.

https://twitter.com/InteBNLdItalia/status/1128955229532229632

Във вторта част ситуацията на корта се задържа равностойна почти през целия сет, а единствено лек спад в нивото на форхенда на Доминик поради силовата игра на Вердаско, комбинирано с доза късмет, даде брейк аванс за испанеца. Преднината на Фернандо бе застрашена в десетия гейм, когато Нандо сервираше за сета, а той трябваше да спасява цели три брейкбола, но въпреки нелепата двойна, която допусна в началото на частта гейма, той стабилизира подаването си, а Доминик сгреши няколко лесни топки, като по този начин в крайна сметка Фернандо навакса пасива си в сетовете.



Третата част започна трудно за Нандо, който трябваше да се връща от 15:40 след наприятна намеса на мрежата, но той стори това категорично и въпреки добрата защита на съперника си той не му отпусна нито точка повече. Последваха няколко лесни гейма за двамата, но за пореден път спад в нивото на форхенда на Доминик бе причината той да изостане с 0:40, а след нова грешка имнно от този му удар, въпреки че вече бе отразил две от точките след добри атаки, му коства гейма, а по този начин той изостана с 4:3. Преднината на Нандо обаче набързо се изпари, след като той допусна нелепи грешки както от дъното, така и в близост до мрежата, а по този начин резултатът набъбна до 4:4. Последва нов мъченически гейм, а преди да се стигне до 5:4 за Тийм, австриецът трябваше да спасява четири брейкбола, три от които бяха последователни, но все пак шампионът от Барселона показа характер и задържа подаването си. Впоследствие испанецът взе своето подаване за 5:5 и успя и да пробие за 6:5, след като спаси два геймбола, като това доведе до втория дюс в подаването на австриеца. Там Тийм изкара лесно воле, а при брейкбола филето спря топката му и не и позволи да мине от другата страна на мрежата. Този брейк се оказа и решаващ, защото след него Нандо взе категорично своето подаване, а по този начин и надделя в срещата.

Диего Шварцман показа характер и след трудно измъкнат първи сет, където изоставаше на два пъти с пасив от брейк при 3:2 и 6:5, в крайна сметка сломи Алберт Рамос-Виньолас и продължава напред. Нисичкият аржентинец надделя след 7:6(5) 6:1.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вердаско елиминира Тийм след обрат; Шварцман също продължава В

Коментари





Следвайте ни в Facebook