Вердаско преодоля миналогодишния финалист Копил

от в 15:53 на 07.02.2019
В
Шестият поставен на турнира в София Фернандо Вердаско достигна до четвъртфиналите на надпреварата след успех над миналогодишния финалист Мариуш Копил с 6:2 4:6 6:1. Испанецът показа страхотна стабилност в ударите си, като единствено допусна спад в средата на втората част от мача. Утре Вердаско ще срещне Матео Беретини, отстранил Карен Хачанов, в битка за място на полуфиналите.

1ачът започна по-добре за Фернандо, който взе своето подаване и стигна и до точка за брейк в сервиса на Копил, ала румънецът се събра и след добра игра от основната линия, както и след няколко силни сервиса, все пак задържа подаването си.



До 2:2 не се стигна до повече възможности за брейк пред никой от двамата, докато няколко двойни и грешен смач на испанеца не позволиха на Копил да достигне до точка за пробив. В крайна сметка и тук не се стигна до брейк въпреки разкрилата се нова възможност пред Мариус, като така Фернандо отново поведе.

Скоро Вердаско проби и след лесно затвърждаване на пробива поведе и с 5:2, където достигна до три сетбола. Копил отрази първите две възможности благодарение на сервиса си, но при третата не вкара първото си подаване, а при второто Фернандо доминираше разиграването, което в крайна сметка спечели, като така прибави първия сет в своя полза.



Втората част започна отново с начален удар на испанеца, а до 3:3 сервисите и на двамата натежаваха в геймовете им и до точки за брейк не се стигаше. Точно в седмия гейм обаче испанецът изпита сериозни затруднения в подаването си, като Копил достигна до редица възможности за пробив. В крайна сметка румънецът изигра нисък слайс по правата, за когото Вердаско не намери отговор, с което пробивът бе факт.

Сервис геймовете и на двамата тенисисти не преминаха през изненади до края на сета, като по този начин Копил го спечели с 6:4 гейма и така частите бяха изравнени.

Третият сет започна с уверено подаване за шестия поставен, който достигна и до 40:40 в следващия сервис гейм на миналогодишния финалист. До пробив все пак не се стигна и геймовете станаха 1:1.

Вердаско скоро поведе и с 2:1, като тогава достигна до три поредни брейкбола след няколко непредизвикани грешки на съперника си. Тогава Копил тотално рухна и след двойна грешка този така важен брейк бе факт.



Не след дълго Нандо затвърди и за 4:1 преди Копил отново да изиграе слаб сервис гейм. Вердаско съумя да поведе с 30:40 в подаването на противника, когато Мариуш отново допусна двойна грешка. Шестият поставен не срещна трудности при затварянето на мача, което и направи с гейм на 30.

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вердаско преодоля миналогодишния финалист Копил В

Коментари





Следвайте ни в Facebook