Вердаско с труден успех на старта в Дубай

от в 14:04 на 25.02.2019
В
Фернандо Вердаско имаше трудно начало, но все пак успя да се измъкне в откриващия си мач в Дубай срещу Томас Фабиано - 3:6 6:3 6:2.

Двубоят започна по перфектен начин за италианеца, който спечели без особени затруднения първите три гейма, а грешките на Вердаско изобилстваха.

До 5:3 двамата задържаха безпроблемно подаванията си, ала точно когато Фабиано сервираше за сета, левичарят достигна до точка за пробив.

Римлянинът обаче не трепна и удържа в едно маратонско разиграване от 26 удара, а частта бе на неговата сметка след чудесен форхенд уинър по диагонала.

Вторият сет стартира ужасно за Фернандо, който спечели първата точка със завършващ бекхенд по диагонала, ала след една решителна намеса на мрежата и три поредни пресилени удара, брейкът беше факт.

Последва епичен гейм при сервис на Фабиано в който Вердаско пропиляваше една след друга възможностите си, но в края на крайщата успя да изравни резултата и  и "отпразнува" със саркастично вдигнати във въздуха ръце

Това даде необходимото спокойствие на Нандо и играта му започна да придобибва далач по-завършен вид, а началният му удар фукционираше отлично.

Всички тези обстотелства помогнаха на Фернандо да вземе преимущество в разиграванията, а в осмия гейм, той реализира решаващ пробив, който му гарантира влизане в трети сет.

В решителната част подемът на Вердаско продължи и мадрдчанинът обсипваше с тежки удари от всяка една точка на корта опонента си, който определено вече не издържаше на темпото.

Така Фернандо влезе в серия от четири поредни гейма, а малко по-късно затвори сблъсъка с комфортното 6:2.

За него предстои да срещне един измежду Филип Колшрайбер и Роджър Федерер в следващия етап на надпреварата.

 

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вердаско с труден успех на старта в Дубай В

Коментари





Следвайте ни в Facebook