Вердаско с труден успех в Марсилия; Цонга и Шарди с поражения

от в 06:01 на 20.02.2019
В
Фернандо Вердаско започна своето участие на надпреварата от сериите АТР 250 в Марсилия с труден успех над квалификанта Егор Герасимов след 4:6 6:3 7:5, докато представителите на домакините Жо-Вилфред Цонга и Жереми Шарди загубиха респективно от Андрей Рубльов с 2:6 6:4 6:2 и Матео Беретини със 7:6(12) 7:6(0), като двамата победители ще се изправят един срещу друг на осминафиналната фаза на турнира.

Мачът на Вердаско започна с няколко стабилни сервис гейма и за двамата тенисисти, докато не се стигна до ,,Тилдъновия гейм", в който испанецът изостана с 15:40 на начален удар. Нандо отрази първия брейкшанс на съперника, но при втория беше безсилен и така Герасимов поведе с пробив.

Той се оказа и абсолютно достатъчен до края на сета, който бе комфортно спечелен от представителя на Беларус с 6:4 гейма.

В началото на втората част двамата печелеха подаванията си трудно, като често се стигаше до дюсове, а в някои геймове и до точки за пробив, които обаче и двамата тенисисти отразяваха.

Отново на ,,Тилдъновия гейм" Вердаско трябваше да отразява брейкшанс, но този път го направи, като в крайна сметка и спечели подаването си.

Резултат с изображение за verdasco marseille 2019

Пропуснатите възможности в предишния гейм, както и в тези от началото на сета, разколебаха беларусина, който при 3:4 допусна брейк, а ветеранът набързо затвърди, с което изравни и частите.

Решителният сет започна с тежък сервис гейм на Герасимов, който спаси три брейкбола, но поведе с гейм.

При 2:1 даже 26-годишният тенисист реализира нулев брейк, но левичарят бе далеч от мисълта да се откаже и моментално върна пробива, а впоследствие изравни и геймовете за 3:3.

Двамата тогава започнаха да печелят лесно геймовете си на начален удар до 5:4, когато пред Герасимов се откриха цели три, макар и не поредни, възможности за затваряне на мача.

И трите мачбола обаче бяха отразени от опитния испанец, който след като скоро изравни за 5:5, на своя глава имаше брейкбол, но за разлика от съперника си се възползва от възможността.

Вердаско впоследствие не изпита затруднения със затварянето на срещата, правейки го след солиден сервис гейм на 15.



 

Представителят на домакините Жо-Вилфред Цонга пък започна мача си трудно, като му се наложи да спасява точка за пробив още в първото си подаване в мача. Съумя да защити сервиса си, а впоследствие и да пробие за 2:0.

Постепенно двамата навлязоха в темпо, в което печелеха геймовете си на начален удар безметежно до 5:2 за французина, който тогава реализира още първия си сетбол на ретур, за да спечели частта убедително с 6:2.

Тогава обаче итензитета на игра на мощния ветеран рязко спадна, а Рубльов, от своя страна, стабилизира геймовете си на сервис.

Това доведе до моментален нулев пробив в началото на втория сет в полза на младока, който след като затвърди брейка, имаше точка и за още един, но тя бе отразена от представителя на домакините.

Двамата до края на сета не срещаха абсолютно никакви трудности на сервис, което означаваше, че частите са изравнени.

Резултат с изображение за verdasco marseille 2019

Играта на Жо в третия сет тотално се срина, а руснакът само това и чакаше. Андрей проби отново в началото на частта, затвърди и след това имаше точка за двоен пробив.

За разлика от втория сет обаче, в третия Рубльов реализира тази точка, а след нулево подаване поведе и с 4:0 за отрицателно време.

Цонга намери начин да стабилизира сервис геймовете си, но вече бе твърде късно, защото младокът бе категоричен на начален удар, което му бе абсолютно достатъчно, за да затвори финалната част на мача с 6:2.



 

В първия сет от срещата между Шарди и Беретини пък нямаше нито един пробив, макар че при 5:4 за Шарди младият италианец трябваше да спасява два сетбола. В крайна сметка го направи, като се стигна до тайбрек.

В него двамата тенисисти седяха изключително равностойни на корта, като пръв минипробив реализира французинът след размяната на полетата за 4:3. Той взе и последвалите си две точки на сервис, с което си издейства нови три сетбола, този път поредни.

Всички те бяха заличени от смелия италианец, който се справи и с още три сетбола на съперника до края на дългия гейм, Беретини, от своя страна, пропиля три възможности за успех в частта, но при четвъртата си такава той бе непоколебим.

Така Матео спечели сет по изключително впечатляващ начин, след като отрази цели осем сетбола, които се бяха открили пред съперника му.



Във втората част Беретини започна със сложен сервис гейм, в който спаси и три брейкбола, а впоследствие проби от четвъртата си възможност за 2:0.

Всички тези усилия обаче се оказаха безсмислени, като последва моментален рибрейк.

До края на сета двамата печелеха подаванията си отново безпроблемно, с единственото изключение бидейки при 4:4, когато италианецът пак си спаси кожата, отразявайки скрит сетбол на Шарди.

Така логичната развръзка бе втори дълъг гейм, но в него интригата липсваше отвсякъде. Беретини започна тайбрека с двоен минибрейк, който надгради с две точки на начален удар набързо за 5:0, а размяната на полетата дойде при 6:0. Нова точка на ретур означаваше и триумф за младия италианец, който във втория кръг на надпреварата ще срещне Рубльов.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вердаско с труден успех в Марсилия; Цонга и Шарди с поражения В

Коментари





Следвайте ни в Facebook