Вердаско с втора поредна загуба от Виньолас; Щебе продължава да впечатлява

от в 21:44 на 24.07.2019
В
Фернандо Вердаско показа за втора поредна седмица кошмарна игра и закономерно напусна турнир още в първия си мач, като днес Нандо бе отстранен от надпреварата в Гщаад. Испанецът отново отстъпи на сънародника си Алберт Рамос Виньолас в последователни сетове след 6:4 7:6(4), a въпреки по-добрият резултат, Нандо така и не подобри значително представянето си.



Отново ключова за победата на Виньолас днес бе показаната изключително слаба игра на Вердаско, а той не бе уверен в ударите си за пореден път и често грешеше. Този път той не пропиляваше възможнотите си безразсъдно, защото те като цяло липсваха, а мачът днес беше доста различен от последния между двамата в Бостад миналата седмица.

В първата част първите възможности за пробив дойдоха чак в деветия гейм, а Виньолас светкавично се възползва от тях и при втората такава успя да пробие. Силен на ретур, Фернандо се опита да реализира рибрейк, ала Рамос бе концентриран и се справи с добрите ретури на сънародника си.

Във втората част Алберт започна по-активно и успя рано-рано да дръпне с брейк, ала Вердаско този път реагира и се върна за 3:3.



Той дори отрази шансове за рибрейк и по този начин успя да се задържи в сета. В тайрека обаче, след размяната на два ранни минибрейка, Нандо се пропука след 4:4 и по този начин предаде срещата, без да вземе нито точка повече.

Седрик-Марсел Щебе продължава да изумява на кортовете в Швейцария и след като победи в първия кръг поставения под №8 - Корентен Муте, днес той надделя в три сета над Иржи Весели след 7:6(3) 4:6 6:3.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вердаско с втора поредна загуба от Виньолас; Щебе продължава да впечатлява В

Коментари





Следвайте ни в Facebook