Вердаско се справи с Дъкуърт; Тиафо откри кампанията си на Astana Open с победа

от в 20:10 на 26.10.2020
Диана Андреева

Фернандо Вердаско записа 6-та победа за сезона, след като по-рано днес се справи със световния номер 97 Джеймс Дъкуърт на старта в Казахстан. Испанецът се нуждаеше от близо два часа, но въпреки всички трудности успя да отстрани своя опонент и след 6:4 7:6(5) си осигури участие в следващия кръг на Astana Open.

На 1/8-финалите 36-годишният тенисист очаква световния номер 45 Джон Милман. За последно двамата се срещнаха преди около седмица, по време на турнира в Кьолн, където без никакви затруднения австралиецът затвори мача в своя полза - 6:4 6:2.

В днешния си двубой Вердаско сервираше почти перфектно, което му позволяваше безпроблемно да печели сервис геймовете си. Агресивната му игра от дъното на корта му даваше възможност изцяло да задава темпото в разиграванията и въпрекш всички усилия, които положи, Дъкуърт така и не успя да окаже нужната съпротива и след едва 56% вкаран първи сервис, австралиецът загуби двубоя.

В друга среща от деня, Франсис Тиафо записа лесна победа над Корентин Муте и по този начин "си отмъсти" за загубата, която допусна срещу същия опонент на старта в Сардиния. Американецът не показваше особено убедителни резултати през последните седмици, но днес беше в топ форма и след 6:3 6:2 си осигури участие в следващия кръг на турнира.

На 1/8-финалите Тиафо ще се изправи срещу младия сърбин Миомир Кецманович, като това ще бъде трети двубой по между им. Дали американецът ще задържи нивото, което показа днес и ще успее ли да завърши сезон 2020 по подобаващ начин предстои да разберем.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вердаско се справи с Дъкуърт; Тиафо откри кампанията си на Astana Open с победа Диана Андреева
Теми:  
джеймс дъкуорт | корентен муте | фернандо вердаско | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook