"Вярвам ти, приятелю": Вавринка и Монфис се прегърнаха в разгара на битката им (видео)

от в 12:46 на 04.07.2024
Калоян Соколов

Гаел Монфис и Стан Вавринка оформиха исторически двубой във втория кръг на Уимбълдън, тъй като от 30 години на Шампионата не е имало мач, в който общата възраст на двамата тенисисти достига 76 години (39 Вавринка и 37 Монфис). Двамата топ тенисисти са близки приятели още от тийнейджърските си години, като към днешна дата използват всеки свободен момент да играят заедно видеоигри или падел, а 3-кратният "мейджър" шампион сподели как губи на абсолютно всичко освен тенис от "Ла Монф".

Вчера двамата големи любимци на публиката излязоха в последен мач от програмата на корт номер 2, който беше прекъснат при аванс от 2:0 сета и 5:5 гейма в полза на френския шоумен. Двубоят оправда поговорката, че формата може да бъде временно явление, но класата е вечна и се насладихме на страхотни отигравания от двете страни на мрежата, а най-вече на спортсменски дух.

Най-интересната ситуация дойде при 3:3 точки в тайбрека на първия сет, когато Вавринка наглед изкара атакуващия си форхенд в аут, но последва корекция от стола на Мариана Вельович. Минфис веднага поиска намесата на видеотехнологията, която затвърди решението на сръбската съдийка, а очевидно бившият номер 6 остана много изненадан от този факт и обясни как е абсолютно сигурен, че ударът на неговия съперник е излязъл в аут.

"Вярвам ти, приятелю" - намеси се шеговито Стан в дискусията между арбитъра и "Ла Монф", а парижанинът не можа да сдържи усмивката си и отиде до мрежата, където двамата с швейцареца размениха няколко реплики и се прегърнаха в разгара на битката, а публиката аплодира бурно този рядко срещан момент, в който очевидно приятелството беше над съревнованието на корта.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Вярвам ти, приятелю": Вавринка и Монфис се прегърнаха в разгара на битката им (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | гаел монфис | любопитно | Стан Вавринка | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook