ВИДЕО: Федерер се справи със Зверев и е на полуфинал в Лондон

от в 00:24 на 15.11.2017
Георги Христов

Роджър Федерер достигна полуфиналите на заключителния турнир на осемте най-добри в Лондон. Той записа втора победа в група "Борис Бекер" след успех със 7:6(6), 5:7, 6:1 над Александър Зверев за два часа на корта. Швейцарецът е достигал тази фаза в 14 от 15 участия.

Първият сет бе много драматичен и продължи 55 минути. Още в първия си гейм Федерер се спаси от ситуация 0:40. В крайна сметка се стигна до решителен тайбрек. В него Зверев поведе с 4:0, а след това пропусна и сетбол, за да се стигне до пълен обрат. Швейцарецът стигна до крайното 8:6 точки и спечели 20-ия си тайбрек във финали на АТР.

След почивката Федерер стигна до бърз пробив за 2:0, но Зверев отговори подобаващо с три гейма на сметката си. Току преди втория пореден тайбрек Зверев съумя да стигне до пробив и затвори със 7:5.

В третия сет Федерер отново започна с ранен пробив за 2:1, а след това реши всичко с втори за 4:1. Освен всичко победата е и под №100 за него срещу играчи от топ 5 в кариерата му.

Така Марин Чилич загуби всички шансове да продължи напред, а Зверев и Джак Сок ще определят и втория полуфиналист в директен двубой. Федерер със сигурност ще бъде първи и ще срещне завършилия на втората позиция в другата група, в която е и Григор Димитров.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
ВИДЕО: Федерер се справи със Зверев и е на полуфинал в Лондон Георги Христов
Теми:  
александър зверев | атр финали | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook