ВИДЕО: Григор Димитров разказва за триумфа в Синсинати и очакванията си

от в 12:49 на 15.08.2018
Мария Петрова

Григор Димитров записа специално видео преди да започне участието си на "Мастърс 1000" в Синсинати. Шампионът от миналата година говори за очакванията, шансовете да защити титлата си, както и конкурентите, с които ще мери сили.

Отделно той говори и по други теми на пресконференцията си:

Какво е чувството да се върнеш в Синсинати, след като спечели титлата миналата година?
- Всеки път, в който се връщам на турнир, на който съм се представил добре, изпитвам позитивни чувства. Това е нова година, турнирът е същият, но аз трябва да започна на чисто, от първия двубой. Това направих миналата година и ще се опитам да повторя и сега. Карам труден сезон, много тенисисти играят на високо ниво през целия период. Трябва да остана фокусиран и да съм концентриран върху моята половина от корта, да гледам мач за мач, така, както направих миналата година. Харесвам условията тук, защото може да стане много горещо, а това подхожда на стила ми и на това как се чувствам в такава ситуация. Разбира се, ще се опитам да повторя това, което направих преди година.

Смяташ ли, че четвъртфиналът в Торонто е онова побутване, от което си се нуждаел, за да си върнеш увереността спрямо последните месеци и да защитиш точките си?
- Освежаващо е, да съм честен. Не мисля толкова за точките. Ако играеш добре, ще ги вземеш и ще имаш високо място в ранглистата. Ако не го направиш - губиш и се връщаш отначало, толкова е просто. Смятам, че не трябва да се фокусираш върху това, защото товари психически. Не бях играл от 4 седмици и бе много освежаващо да спечеля тези трудни двубои. Бях щастлив, че преминах през тези срещи. Впоследствие четвъртфиналът не се разви по начина, по който ми се искаше, но аз трупам увереност и в момента преследвам възможността да играя повече мачове преди US Open, където трябва да съм в най-добрата си форма.

Говориш за трупане на увереност, но какво означава настоящата седмица в този ред на мисли, знаейки, че тук си играл най-добрия си тенис?
- Това е позитивен момент за мен. Не знам за кой път съм тук, но истината е, че обичам това място, този турнир. Харесва ми простотата тук - идваш на корта, вършиш си работата и си тръгваш. Караш се сам на тренировка, което ми харесва много. Обичам идеята, че именно тези неща ме подготвят за последния турнир от Шлема.

Колко отворен е тази година турнирът? Има ли един изявен фаворит?
- Не мисля. Бих искал да се поставя в тази роля, но... Има толкова много тенисисти, които примерно не са се представяли много добре в последната година, но за кратък период вдигат нивото си и започват да печелят. Някои яхат вълната на успеха, други просто са уверени, а трети печелят сякаш от нищото, така че всичко това влияе. Всеки е много опасен. Има много сериозни имена, които не са поставени напред в схемата и може да ги срещнеш още във втори или трети кръг. Такива са условията, но за да преминеш напред, трябва да печелиш именно такива срещи.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ВИДЕО: Григор Димитров разказва за триумфа в Синсинати и очакванията си Мария Петрова
Теми:  
григор димитров | тенис | тенис турнир в синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook