Видео: Когато Джокович призна Федерер и Надал за най-великите в историята

от в 11:51 на 25.06.2021
Калоян Соколов

Новак Джокович вече е двукратен носител на всички титли от Шлема и е само на един трофей разстояние от големите си съперници Роджър Федерер и Рафаел Надал, като моментът изглежда изцяло на негова страна в спора между тримата за определянето на най-велик тенисист в историята. Сърбинът обаче невинаги е бил в подобно положение и дълго време заемаше третата позиция в ранглистата, докато не промени това през 2011-а година, когато за пръв път стъпи на световния връх.

Джокера обаче нееднократно през своята кариера е засвидетелствал уважението си към своите най-големи съперници, а сега ше ви припомним именно два подобни случая. Първият е от финала на Мастърса в Канада (2007-а), където балканецът надиграва Федерер и споделя как за него е сбъдната мечта да победи може би най-великия състезател някога.

Впоследствие Джокович прави още по-сериозно признание през 2011-а година. Тогава Ноле надделява над Рафа в сблъсъка за титлата в Индиън Уелс, като на награждаването споделя какво огромно удоволствие е да играе срещу толкова голям шампион и добър приятел, а освен това споделя мнение, че няма по-велик тенисист от испанеца.

Разбира се, всичко се променя през призмата на времето и в даден момент можем да чуем самите Роджър и Рафа да кажат същото по адрес на сърбина, който отдавна е по-скоро тенор в ATP Тура, отколкото трети глас.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Видео: Когато Джокович призна Федерер и Надал за най-великите в историята Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook