Видео: Наоми Осака се разплака по време на първата си пресконференция от май насам

от в 22:57 на 16.08.2021
Мирела Николова

Наоми Осака, която по време на Откритото първенство на Франция се обяви твърдо против задължителните пресконференции поради вредата им върху психичното здраве на спортистите, днес трябваше да излезе пред медиите за пръв път от май месец насам. Пресконференцията вървеше гладко до момента, в който японката получи въпрос, зададен с агресивен тон, относно това, че тя "се възползва от медийното внимание и профила, който пресата ѝ е създала, но въпреки това не иска да разговаря с журналистите. 

Световната №2 все пак отговори на въпроса, но веднага след това започна да плаче, опитвайки да прикрие сълзите си. Тя напусна залата за кратко, след което отново се завърна, за да довърши пресконференцията си. 

Впоследствие агентът на японската суперзвезда отвърна на удара с официално изявление, заявявайки, че поведението на дадения журналист е било "наистина ужасяващо".

"Това е нагледно доказателство защо съществуват толкова неразбирателства между играчите и медиите в днешно време. Всички, присъстващи на тази пресконференция, ще се съгласят, че тонът му на говорене беше напълно неприемлив и единствената му цел бе да предизвика смут. И тези думи, че Наоми дължи успехите си извън корта на медиите, е напълно погрешно - не бъдете толкова самонадеяни", завършиха от щаба на Осака.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Видео: Наоми Осака се разплака по време на първата си пресконференция от май насам Мирела Николова
Теми:  
wta | любопитно | наоми осака

Коментари





Следвайте ни в Facebook