Видео: Сериозната съдийска грешка, която попречи на Григор да пробие във втория сет

от в 16:33 на 13.04.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров напусна надпреварата в Монте Карло още във втория кръг, след като отстъпи в последователни сетове от Иржи Лехечка и така ще напусне топ 30 на света, защото през миналата година достигна до полуфиналите в турнира. Истината е, че първата ни ракета беше много далеч от най-добрата си игра и би било в разрез с реалностите, ако кажем, че е заслужавал да спечели. Все пак обаче донякъде остава неприятното усещане, че съдийката на стола повлия сериозна на развитието на втората част.

Става въпрос за седмия гейм от сета, когато българинът беше притиснал сериозно своя опонент и имаше всички шансове да постигне пробив и така да поведе с 5:3, доближавайки се само на гейм от изравняването на общия резултат. Лехечка сервираше при 40:40 и видимо изкара първото си подаване в аут, но Ралука Александра Андрей не видя ситуацията по този начин и отказа да промени отсъждането за "let" на лайнсмена, въпреки че самият Григор намери точния отпечатък и го показа на арбитърката.

Андрей обаче категорично отказа да повярва, че топката е било толкова извън сервис полето и показа напълно друг белег на родния ни представител, заявявайки, че може да греши, но ще остане с първоначалното си решение, а Григор отказа да влиза в твърде дълги спорове, но видимо не можеше да повярва как е допусната подобна грешка в негово ущърб.

Впоследствие чехът получи правото да изпълни първи сервис и бързо приключи последвалото разиграване в своя полза, а изглежда Димитров не можа да се отърси навреме от този развой на събитията, защото не спечели нито гейм повече до края на двубоя.

*Предоставяме ви и пълен запис от двубоя, като въпросната ситуация се развива на 1:36:50.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Видео: Сериозната съдийска грешка, която попречи на Григор да пробие във втория сет Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | Иржи Лехечка | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook