Вихрен старт на РГ: Сабаленка разгроми Костюк, а публиката изпрати украинката с освирквания

от в 13:08 на 28.05.2023
Калоян Соколов

Напрежението между Арина Сабаленка и Марта Костюк можеше да се усети във въздуха още преди началото на техния двубой от първия кръг на Ролан Гарос. Световната номер две призна как усеща омраза от страна на нейната колежка към нея, а украинката отговори, че няма подобни чувства, а просто не изпитва никакво уважение към шампионката на Аустрелиън Оупън. Костюк стигна още по-далеч и обвини Сабаленка, че продължава да живее по същия начин от началото на войната и показва подкрепа към страните агресорки с действията си, като сподели как не би могла сама да се понася, ако беше на мястото на беларуската тенисистка. 

Втората поставена пък реши да остави тенисът да говори вместо нея, подминавайки с лека ръка обстоятелството, че световната номер 39 отказа да им бъде направена обичайната обща снимка преди мача и също така не се ръкува с нея. Сабаленка не остави никакви шансове на 20-годишната си съперничка, надигравайки я с 6:3 6:2 и така се класира във втория кръг на надпреварата в Париж, където я очаква среща с нейната сънародничка Ирина Шиманович (световна номер 211). Припомняме ви, че носителката на трофея от Мадрид със сигурност ще оглави световната ранглиста след състезанието, ако Ига Швьонтек отпадне преди фазата на 1/2-финалите.

Началото беше трудно за фаворитката, която започна крайно разконцентрирано и украинката осъществи пробив на нула, за да се откъсне напред с 3:2. Последва незабавна реакция от страна на по-високоранкираната състезалка и паритетът в резултата веднага беше възстановен, а впоследствие Сабаленка измъкна много тежко свое подаване, отразявайки брейкбол. Сякаш това пречупи съпротивителните сили на непоставната тенисистка, която не съумя да спечели нито гейм повече до края на откриващия сет и везните вече клоняха много сериозно в полза на последната "мейджър" шампионка.

Вторият сет се разви значително по-лесно за беларуската първа ракета, чийто сервис започна да функционира на познатото високо равнище, а това ѝ даде увереност да рискува повече на ретур, като в крайна сметка реализира нови два пробива и безпроблемно затвори сблъсъка в своя полза, след което френската публика изпрати Марта Костюк от корта с освирквания.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вихрен старт на РГ: Сабаленка разгроми Костюк, а публиката изпрати украинката с освирквания Калоян Соколов
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | марта костюк | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook