Вихрено начало в Куинс: Григор откри сезона си на трева с победа за по-малко от час

от в 15:02 на 17.06.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров откри своя тревен сезон с безкомпромисен успех. Българинът реши да натрупа по-сериозна игрова практика на настилката и затова предпочете да се включи в квалификациите на ATP 500 надпреварата в Куинс, макар че разполага с ранкинг, който спокойно може да го вкара в основната схема. Гришо демонстрира безспорно по-голямата си класа спрямо Александър Вукич и надигра световния номер 91 с рутинното 6:3 6:4 за 59 минути игра. Така шампионът от 2014-та година се класира за финалния кръг на пресявките, където ще срещне един измежду Артур Риндеркнеш и Фелисиано Лопес, а любопитна подробност е, че първата ни ракета надви именно испанския ветеран, за да завоюва трофея в Лондон преди точно девет сезона.

Григор наложи много високо темпо в двубоя още от самото начало и неговият съперник често имаше проблем с това да осъществява чист контакт с топката, защото не можеше да отговори на скоростта в играта на втория поставен. Това позволи на родния ни представител да осъществи брейк на нула за предимство от 3:1 гейма, а оттам насетне за него не представляваше никакъв проблем да запази преднината си до последно, като не загуби нито една точка при вкаран първи сервис и имаше преднина в сетовете след само 24 минути прекарани на корта.

Димитров продължи да сервира също толкова безкомпромисно във втората част, но Вукич също стабилизира изявите си от сервис линията и оказваше значително по-голяма съпротива. Все пак ясно можеше да видим колко по-стабилен е бившият шампион в размените от дъното на корта и напълно логично нашият сънародник реализира пробив, за да поведе с 4:3 и макар да пропусна три поредни мачбола в деветия гейм, то впоследствие с лекота затвори сблъсъка на собствено подаване.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Вихрено начало в Куинс: Григор откри сезона си на трева с победа за по-малко от час Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | куинс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook