Вики Томова за това как прекарва карантината и най-запомнящият се момент в кариерата си

от в 21:32 на 27.05.2020
Максим Енчев


В скорошно интервю за колегите от Спортал.бг първата ни ракета при дамите- Вики Томова , сподели как прекарва времето си по време на карантината, любимите си занимания и най-запомнящият се момент в кариерата й.

Имаш ли планове за периода, след като сезонът бъде подновен, къде искаш да участваш?


Все още нямам план, тъй като турнирите бяха отменени за почти цялата 2020 година. За начало подновяването им беше насрочено за 13 юли, но го преместиха за началото на август. Още преди прекратяването бях направила програма за участията си и дори с баща ми смятахме да заминем за Щатите и да участвам на турнири там, но всичко се провали.


Ти си ракета номер 1 на България при жените. Мотивира ли те това или пък ти създава напрежение?


Не, няма никакво напрежение. Мисля, че за момента се справям и имам доста по-големи цели от това. Стремя се да изпълнявам нещата, които съм си поставила.

Можеш ли да се върнеш в детските си години и да кажеш какво те запали по спорта и има ли я още тази страст и желание за игра в теб?


Да, разбира се, понякога ми идват в повече всички турнири и пътувания, но след почивка съм нетърпелива да се върна на корта и да участвам. Баща ми ме записа на 6-годишна възраст да спортувам и не мога да кажа, че са имали такива големи виждания да съм в топ 100 при жените, просто са искали да тренирам, пък когато започнах да играя турнири имах голям хъс в себе си и така съм се запалила.


Кой е най-хубавият спомен в твоята кариера?


Може да се каже, като за по-далечен спомен, когато бях на 14 години и станах европейска шампионка, но сега като по-пресен момент - преминаването на квалификациите на Уимбълдън, защото играх толкова много пъти в трети кръг на пресявките и това беше голяма бариера за мен. След това, разбира се, първата ми победа в основна схема на Голям Шлем и мачът със Серина Уилямс.

Кои са твоите приятелки в тениса, контактуваш ли с тенисистки от други държави?


Ами да, но не бих казала, че имам чак приятелки, все пак тенисът е индивидуален спорт, но да, имам по-близки момичета, с които на турнирите тренираме заедно, но приятелки не бих казала.


За финал, би ли разказала каква си извън корта?


Ами нетърпелива съм понякога, иначе много обичам да бъда сред природата - да ходя на разходки.

Някакви хобита имаш ли?


Да, наскоро започнах да рисувам и да шия гоблени, което много започна да ми харесва.

Томова

Цялото интервю вижте тук.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вики Томова за това как прекарва карантината и най-запомнящият се момент в кариерата си Максим Енчев

Коментари





Следвайте ни в Facebook