Пекин: Томова срещу тенисистка с 1 победа в последните 10 мача; Бадоса чака във 2-ри кръг

от в 15:35 на 24.09.2024
Елеонора Александрова

Първата ни ракета при дамите, Виктория Томова, ще вземе участие в основната схема на WTA 1000 турнира в Пекин (25 септември - 6 октомври), който ще е и предпоследен на това ниво при дамите за тази годината.

Това ще бъде дебют за българката в надпреварата, а жребият определи в първия кръг на надпреварата тя да се изправи срещу непозната за нея опонентка, в лицето на бившата номер 23 - Лесия Цуренко. В момента украинката не се намира в най-добрата си форма и е под номер 88 в световната ранглиста, като е спечелила едва един от последните си 10 мача.

При евентуална победа за Томова, в следващия кръг тя ще има нелеката задача да премери сили с бившата номер две Паула Бадоса, която е 15-та поставена в турнира, а в същата осмина на долната половина са още Екатерина Александрова и финалистката от тазгодишния US Open - Джесика Пегула.

Арина Сабаленка пък оглавява схемата на схемата и ще има лукса да не е притеснявана от присъствието на своите две най-големи конкурентки -  Ига Швьонтек и Елена Рибакина. Все пак задачата пред световната номер 2 далеч няма да е лвсна, защото в нейната половина място намериха тенисистки от класата на Жасмин Паолини, Мира Андреева, Барбора Крейчикова и Кинуен Женг.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Пекин: Томова срещу тенисистка с 1 победа в последните 10 мача; Бадоса чака във 2-ри кръг Елеонора Александрова
Теми:  
wta | виктория томова | жребий | лесия цуренко | паула бадоса | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook