Във формата на живота си: Томова отпусна само 3 гейма на 1/2-финалистка от Уимбълдън!

от в 18:11 на 23.06.2024
Елеонора Александрова

Виктория Томова започна сезона си на трева по мечтан за нея начин. След като вчера разгроми Тейлър Таунсенд в квалификационната фаза на WTA-500 надпреварата в Бад Хомбург, днес първата ни ракета при дамите бе също толкова безкомпромисна в първия кръг на основната схема, който бе срещу още една от големите специалистка на тревна настилка, а именно полуфиналистката от Уимбълдън през 2022-ра година, Татяна Мария. Най-добрата ни тенисистка победи германката с 6:1 6:3 за час и 15 минути игрово време и ще срещне някоя измежду финалистката от Берлин, Анна Калинская и талантливата тийнейджърка Линда Носкова.

Още в самото начало Вики изглеждаше значително по-свежа на корта спрямо ветеранката и изцяло доминираше хода на разиграванията, като дори сервираше за сета при 5:0 в своя полза, но местната представителка все пак се спаси от "геврека", реализирайки пробив, но това се оказа всичко положително от нейна страна в този отрязък от мача, защото Томоеа отново осъществи брейк в следващия гейм и се поздрави с успех в откриващата част.

Вторият част започна по-добре за Мария, която стабилизира играта си. Това ѝ позволи да бъде конкурентна на топ тенисистката ни и още в третия гейм разполагаше с цели четири брейкпойнта. Този драматичен гейм, продължил около 10 минути, се оказа преломен за развитието на двубоя, тъй като това бе връхната точка на представянето на 37-годишната тенисистка, а след това Вики пое инициативата и даде само още един гейм на своята съперничка, а всичко това означава дебют в топ 60 за нашето момиче и 10-та победа в последните 13 мача за нея.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Във формата на живота си: Томова отпусна само 3 гейма на 1/2-финалистка от Уимбълдън! Елеонора Александрова
Теми:  
бад хомбург | бг тенис | виктория томова | Обзори | татяна мария

Коментари





Следвайте ни в Facebook