Виктория Томова остана само на сет от класиране в основната схема на US Open

от в 04:38 на 28.08.2021
Калоян Соколов

Виктория Томова бе на път да увенчае страхотното си представяне през седмицата с класиране за основната схема на US Open, но допусна обрат от британката Хариет Дарт и така се препъна в последния кръг на пресявките в Ню Йорк. Втората ни ракета се бори до последно, само че в крайна сметка отстъпи със 7:6(1) 1:6 3:6 и така ще се надява да влезе в същинския турнир като "щастлива губеща".

Началото не бе никак позитивно за българката, която набързо се оказа изоставаща с 1:4 гейма и нейните удари изобщо не сработваха. Вики обаче се окопити светкавично и изравни за 4:4, а впоследствие дори имаше сетбол, ала поставената под номер 32 намери сили да достигне до тайбрек. Там нашето момиче показа абсолютно безгрешен тенис и първият сет заслужено отиде в актива ѝ.

Тогава дойде ред на много продължителна дъждовна пауза, която подейства крайно освежаващо на Дарт и тя взе ранен пробив аванс на старта на вторта част. Томова незабавно получи шанс да отвърне с рибрейк, но опонентката ѝ показа прецизна игра в тези моменти и постепенно изграждаше все по-солидна преднина, докато не изравни общия резултат.

Британката потегли ударно и в решителния сет, където веднага взе подаването на родната ни представителка и получи възможност да затвори срещата, след като се откъсна напред с 5:2. Нашата сънародничка върна един от пробивите си пасив, само че не се домогна до нещо повече и трябваше да се примири с поражението в сблъсъка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Виктория Томова остана само на сет от класиране в основната схема на US Open Калоян Соколов
Теми:  
us open | wta | бгтенис | виктория томова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook