Виктория Томова е само на една победа от основната схема на Аустрелиън Оупън!

от в 06:27 на 12.01.2022
Калоян Соколов

Виктория Томова изигра втори пореден мач на много високо ниво в квалификациите на Аустрелиън Оупън и заслужено се класира за решаващата фаза на пресявките. Петата поставена показа много стабилен тенис от началото до самия край на двубоя си срещу Кейти Суон, като напълно закономерно я надигра с категоричното 6:0 7:5. Така Вики си гарантира пряк двубой за влизане в основната схема на дебютната надпревара от Големия шлем за сезона, а в него ще срещне една измежду румънките Ана Игнатик и Мария Ирина Бара.

Първият сет се превърна в истински рецитал на българката, която се откъсна напред с 5:0 гейма за под 20 минути игрово време. Суон все пак опита да се разпише в резултата и за пръв път достигна до 40:40 от началото на срещата, само че Томова нямаше никакво намерение да намалява темпото и реализира трети пореден пробив в подаването на своята съперничка.

Началото на втората част се забави, защото британката изпитваше сериозни дихителни проблеми и лекарският екип влезе на корта, за да премери нейния пулс. Всичко обаче се оказа наред със световната номер 246, която изведнъж забрави за своите здравословни притеснения и най-после спечели първия си гейм в сблъсъка. Това вдъхна така нужната доза увереност у Суон и тя реализира пробив в подаването на нашата сънародничка, но веднага се стигна до рибрейк.

Последваха по още два разменени брейка, само че софиянката категорично имаше по-добрите шансове на собствен сервис и най-после се справи от линията за начален удар, повеждайки с 4:3. Наред бяха равностойни минути, в които двете най-после стабилизираха подаванията си и нещата отиваха към тайбрек, ала родната ни представителка показа безупречна концентрация във важните моменти и затвори предсрочно срещата в своя полза.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Виктория Томова е само на една победа от основната схема на Аустрелиън Оупън! Калоян Соколов
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън | бгтенис | виктория томова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook