Виктория Томова излиза на корта в опит да донесе нова българска победа на Уимбълдън (програма)

от в 01:42 на 02.07.2024
Калоян Соколов

Виктория Томова ще излезе през утрешния ден за откриващия си двубой от Уимбълдън. Българката се намира в най-добрата си форма от началото на своята кариера и заслужено от днес дебютира в топ 50, след като спечели цели 12 от последните си 16 мача. През миналата седмица Вики достигна до своя дебютен полуфинал на ниво WTA 500 и наглед сега е точният момент да вземе реванш от Синю Уанг, която първоя я победи в Мадрид, след като спаси 10 мачбола, а впоследствие я спря и във втория кръг на Ролан Гарос.

Досега бившата номер едно при девойките е спечелила 3 от 4-те си срещи с Томова, но всички тези мачве са се превръщали в здрави битки и наглед първата ни ракета при дамите има отличен шанс да прекъсне негативната си поредица срещу световната номер 42, тъй като двете никога не са се изправяли един срещу друга на тревна настилка.

Сблъсъкът на родната ни представителка е поставен под номер едно в програма на корт 11 и ще започне малко след 13:00 часа българско време, а вие отново ще имате възможност да го наблюдавате чрез помощта на нашите линкове:

Програмата на корт номер 11 на Уимбълдън:

1, Виктория Томова - Синю Уанг

2. Федерико Кория - Адам Уолтън

3. Робин Монтгомъри - Оливия Гадецки

4. Лука Пуй - Ласло Джере

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Виктория Томова излиза на корта в опит да донесе нова българска победа на Уимбълдън (програма) Калоян Соколов
Теми:  
wta | виктория томова | програма | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook