Виктория Томова излиза срещу по-нискоранкирана тенисистка в своя олимпийски дебют (жребий)

от в 13:26 на 25.07.2024
Калоян Соколов

Виктория Томова има наглед отличен шанс да постигне победа при своя олимпийски дебют на Игрите в Париж. Българката ще се изправи срещу по-нискоранкирана тенисистка от себе си, а именно полякинята Магдалена Фрех. Тук обаче идва неприятното обстоятелство, че световната номер 57 има преднина от 4:1 в преките си мачове с Томова и през тази година я разгроми с 6:1 6:3 на старта в Бризбейн, но двете никога не са се изправяли една срещу друга на клей.

Вики попадна в горната половина на схемата и евентуална победа би я изправила срещу световната номер 15, Ема Наваро, която се намира във формата на живота си и съвсем наскоро достигна до 1/4-финалите на Уимбълдън. 11-тата поставена надви нашата сънародничка в 3-сета на турнира в Хобарт през настоящия сезон и е постигнала по-голяма част от най-добрите си резултати именно на червена настилка, което я превръща в много сериозно изпитание за всяка една съперничка.

В тази осмина попадна и финалистката от Аустрелиън Оупън, а именно Кинуен Жанг, а водачка на четвъртината е Елена Рибакина, която още във втори кръг може да премери сили с една измежду Наоми Осака и Анджелик Кебер. Топ поставената Ига Швьонтек пък би могла се срещне с Рибакина на 1/2-финалите, но преди това ще трябва да мине последователно през откритието на сезона Диана Шнайдер, както и играещата страхотно в хода на сезона - Даниел Колинс.

Долната половина е предвождана от Коко Гоф, която на старта ще се изправи срещу Айла Томлянович, а в трети кръг можем да видим страхотен сблъсък между две бивши шампиони на US Open, защото там би могла да я чака Бианка Андрееску. Мария Сакари и Марта Костюк пък са вариантите пред американката за съперничка на 1/4-финалите, а в тази половина попадат още Джесика Пегула, както и двете призьорки от Уимбълдън - шампионката Барбора Крейчикова и финалистката Жасмин Паолини.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Виктория Томова излиза срещу по-нискоранкирана тенисистка в своя олимпийски дебют (жребий) Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | жребий | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook