Виктория Томова с победа навръх 3 март!

от в 16:58 на 03.03.2020
Димитър Беловски

Първата ракета на България записа победа навръх националния ни празник. Тя победи полякинята Магдалена Фрех със 7:5, 6:7(5), 6:4 в мач от първия кръг на WTA турнира в Лион. Двубоят продължи 2 часа и 48 минути.

Фрех, която е квалификантка проби още в първия гейм, но Вики веднага направи рибрейк. Томова направи още един пробив за 4:2, но полякинята върна интригата като проби за 4:3. Българката реализира нов пробив в последния момент при 7:5, за да спечели първата част.

Във вторият сет полякинята отново проби първа за 1:2, но Томова направи светкавичен рибрейк, а след това проби за 4:2, но Фрех реализира нов пробив за 5:4, а след това изравни. Стигна се до тайбрек, е който Фрех надделя след 5:7 точки.

Вики проби за 2:1 в третия сет, но полякинята изравни в следващия гейм за 2:2. В следващият гейм обаче Томова отново натисна и стигна до точка за пробив. Вики не успя да го реализира и Фрех достигна до точка за спечелване на гейма, но нашето момиче не се предаде, достигна до нова точка за пробив и успя да спечели гейма за 3:2. Полякинята обаче отново проби на 15 и резултатът отново бе изравнен - 3:3. Нашето момиче показа страхотен характер и проби за 5:4 при първата си възможност за пробив. А след това спечели и гейма си, за да спечели срещата след 6:4 гейма.

В неделя българката спечели трофея в Съндърланд. Турнирът бе от категорията ITF 25 000.

В следващият кръг Томова ще играе срещу поставената под № 5 Алисън ван Уйтванк 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виктория Томова с победа навръх 3 март! Димитър Беловски
Теми:  
виктория томова | лион

Коментари





Следвайте ни в Facebook