Виландер: Алкарас е най-бързият тенисист; психиката му е като на Джокович и Надал

от в 11:57 на 11.09.2022
Калоян Соколов

Kарлос Алкарас е на крачка от първия си трофей в Големия шлем и изглежда, че това ще е само началото на нова ера в спорта. Испанецът се движи смело по стъпките на идола си Рафаел Надал и дори подобрява голяма част от постиженията на Рафа, когато двамата са били на една възраст. Тийнейджърът показва невиждана способност да удря топката с всичка сила в продължение на повече от 5 часа и през следващите години вероятно го очакват редица големи финали, а легендарният Матс Виландер е на мнението, че става въпрос за един от най-специалните таланти на нашето време:

"Мисля, че е най-бързият играч, който някога съм виждал. Това важи с особена сила за първите му няколко крачки към топката. Никой друг не може да достигне за по-малко време от точка A до точка Б. Той е изключително силен и не губи нито за момент баланс, когато спринтира напред. Много му помага и отличното му чувство към топката, защото бързината сама по себе си не е достатъчна и той притежава много опции, с които да контрира съперника си, след като се постави в позиция да отиграе навреме следващия си удар. Карлос е много креативен, като същевременно е еднакво солиден от форхенд и бекхенд.

Прави впечатление, че използва континентален грип и държи ракетата абсолютно изправена при изпълнение на длановия си удар, което много малко състезатели биха могли да направят. Това момче е едно от най-страхотните неща, които се се случвали на тениса от дълго време насам. Психическата му устойчивост не отстъпва от тази на Джокович и Надал. Алкарас притежава пълния шампионски пакет" - категоричен е бившият номер едно.

Източник: Eurosport

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виландер: Алкарас е най-бързият тенисист; психиката му е като на Джокович и Надал Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2022 | интервюта | карлос алкарас | матс виландер

Коментари





Следвайте ни в Facebook