Виландер: Алкарас ще се нареди веднага след Федерер по значимост за историята на тениса

от в 00:46 на 10.04.2024
Елеонора Александрова

Седемкратният "мейджър" шампион Матс Виландер даде интересно мнение относно бъдещето на Карлос Алкарас и неговото наследство в тениса. Според него испанецът няма потенциала да достигне рекордите на Джокович, нито постоянството на Синер, но от друга страна смята, че носи у себе си тази магия на корта, която може да го направи втората най-важна фигура в историята на тениса, след Роджър Федерер.

"Не смятам, че Алкарас ще успее да приключи кариерата си с 400 седмица на върха в световната ранглиста. Дори не мисля, че ще се и доближи до този невероятен рекорд на Джокович. Неговото разбиране за играта е много близко до това на Федерер и можем да намерим немалко общи черти в техния стил на игра.

Отново ще нарека Роджър най-великият играч на всички времена и това няма нищо общо със статистиките или резултатите. Това е свързано с ролята му в спорта, както и с отношението на хората спрямо него. Карлос Алкарас прави същото. Хората очакват от него не просто да победи, а да направи зрелище на корта. Противниците му го харесват и обичат да играят с него, също както е при Григор Димитров. Вълнуващ е, защото не знаеш какво ще последва. Късите топки и излизанията към мрежата не са допълнение, а основната съставка от неговата игра.

За мен фактът, че Роджър Федерер остана на върха толкова дълго, без да респектира психологически опонентите си, както го правеха Надал и Джокович. е една от причините да го смятам за най-важния тенисист в историята на нашия спорт. Мисля, че Карлос Алкарас може да стане вторият най-важен тенисист някога, заради качествата, които носи на корта.  Това не означава, че той ще бъде толкова успешен и постоянен, колкото Новак Джокович или дори Яник Синър. Неговият тенис стил не е подходящ за това" - прогнозира бившият номер едно.

Източник: GoTennis.Ru


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Виландер: Алкарас ще се нареди веднага след Федерер по значимост за историята на тениса Елеонора Александрова
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | матс виландер | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook