Виландер: Беретини ще спечели титла от Шлема, бих се радвал да му бъда треньор

от в 12:04 на 10.07.2021
Мирела Николова

Вчера Матео Беретини се превърна в първия италиански представител, който ще спори за титлата на най-престижния тенис турнир - Уимбълдън. Несъмнено световният №9 е един от играчите, които се намират в най-добра форма към момента, като за това говори фактът, че италианецът е непобеден по време на тазгодишния сезон на трева, а неговите 10 последователни победи на това покритие са допълнителен атестат за сегашното му състояние. 

В интервю за UbiTennis бившият водач в ранглистата Матс Виландер изрази вярата си в бъдещите успехи на Беретини, като според шведа той непременно ще спечели "мейджър" трофей.

"В бъдеще Беретини ще бъде един от най-добрите играчи в Тура и съм на 100% сигурен, че ще триумфира на надпревара от Шлема. Бих бил изключително щастлив, ако му бях треньор, тъй като наблюдаваме тенисист, който използва по перфектен начин силните си страни и същевременно умее да прикрива слабостите си, както правят повечето велики състезатели. 

Притежава силен сервис, мощен форхенд и може да се защитава чудесно, което ме кара да мисля, че има добри шансове срещу Новак Джокович в неделя", добави Виландер.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Виландер: Беретини ще спечели титла от Шлема, бих се радвал да му бъда треньор Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | матео беретини | матс виландер | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook