Виландер: Чунг не може да се справи с всички оръжия на Федерер

от в 18:06 на 25.01.2018
Георги Христов

Матс Виландер изрази мнение, че Хьон Чунг има много голям потенциал, но въпреки това шансовете му за успех срещу Роджър Федерер в полуфиналите на Откритото първенство на Австралия, не са големи.

Преди битката им в петък от 10,30 часа българско време, Федерер е считан за фаворит за трофея в Мелбърн. В Австралия той може да вземе общо 20-та си титла от Големия шлем.

"Чунг има много малки шансове. Той не сервира достатъчно добре. Ще бъде под голямо напрежение в собствените си геймове, а Федерер ще има нужната свобода да опитва различни неща в тях.

"Чунг няма да печели достатъчно лесни точки. В разиграванията шансовете му ще са по-добри, но това не е толкова просто, тъй като Федерер е наистина опитен. Той не е подходящия опонент, който да се изправи срещу Федерер, който разполага с толкова различни оръжия. Но ще е интересно да видим кои от тях ще използва," смята Виландер.

Въпреки това шведът е на мнение, че азиатският тенисист е с много голям потенциал за в бъдеще.

"Нужно е да имаш изумителни качества, за да се противопоставиш на Федерер. Не мисля, че отново ще видим неговия стил отново. Струва ми се, че стилът на Чунг напомня най-много на Джокович от най-добрите му дни. Плашещо е колко много може да подобри сервиса си. На практика той може да бъде два пъти по-добър от начален удар."

Победителят от този мач ще се изправи в неделния финал срещу Марин Чилич.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Виландер: Чунг не може да се справи с всички оръжия на Федерер Георги Христов
Теми:  
australian open | матс виландер | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook