Виландер: Дано Голямата тройка да не слуша, но никой не играл на нивото на Алкарас и Синер

от в 20:14 на 03.10.2024
Калоян Соколов

Матс Виландер изказа възхищението си към видяното във вчерашния финал между Карлос Алкарас и Яник Синер в Пекин. Бившият номер едно коментира битката между двете нови големи тенис звезди в ефира на Евроспорт и изяви мнение, че в момента това е едно от най-интересните съперничества в света на спорта. 7-кратният "мейджър" шампион дори стигна по-далеч и заяви как Роджър Федерер, Новак Джокович и Рафаел Надал никога не са достигали до най-високото тенис ниво на настоящите двама най-добри играчи в света.

"Карлос Алкарас и Яник Синер ни дариха с такова невероятно и зрелищно шоу през вчерашния ден. Моето мнение е, че техните мачове вече са се превърнали в най-големите спортни събития на планетата. Това се случва всеки един път, в който те играят. Напрежението и забавлението са неизменна част от сблсъците им. Винаги срещите им са непредвидими и всеки един от тях може да излезе победител. Нито един от тях не се чувства по някакъв начин уплашен от другия.

В двубоите на Алкарас и Синер, моментът също преминава от едната към другата страна, както е във всеки един друг тенис мач, но това не продължава повече от 5 или 10 минути, след което играчът допуснал спад отново се завръща на върха на своята игра.

Двамата определено следват стъпките на Голямата тройка по отношение на нивото на тениса им. Надявам се Роджър, Рафа и Джокович да не ме слушат в момента, но никой не е играл на нивото на Карлос и Яник, когато те достигат до най-високото равнище на своя тенис. Не съм виждал досега някой да прави толкова сложни и различни неща с тенис топката, както тези двама тенисисти в мачовете помежду им.

Карлос Алкарас е същият, какъвто е през последните 3-4 години. Той е един нешлифован диманат, който понякога е изключително добре полиран, но друг път си остава нешлифован.

Синер пък прави тези мачове толкова интересни, защото се превърна в много по-завършен играч, действа с много по-голяма вариативност, има смелостта да използва къси топки и понякога дори излиза напред към мрежата, така че вече изненадите са и от двете страни на корта.

Честно казано се надявам Алкарас да не се промени. Иска ми се той да не полира прекалено много своята игра, защото точно тази нешлифованост го прави толкова вълнуващ за гледане" - заяви шведската легенда.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Виландер: Дано Голямата тройка да не слуша, но никой не играл на нивото на Алкарас и Синер Калоян Соколов
Теми:  
atp | голяма тройка | интервюта | карлос алкарас гарфия | любопитно | матс виландер | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook