Виландер: Джокович е отпочинал и ще бъде фаворит за титлата на Ролан Гарос

от в 15:25 на 27.03.2022
Калоян Соколов

Малко повече от седмица ни дели от началото на сезона на червени кортове в ATP Тура, а по традиция има един голям фаворит за трофеите на тази настилка и неговото име е Рафаел Надал. Матадора е печелил внушителните 13 купи от Ролан Гарос, като неслучайно е известен с прозвището "Краля на клея" и едва ли някога ще видим друг състезател с подобни успехи върху тази настилка. Всички обаче помним как Новак Джокович прекъсна хегемонията на Рафа в Париж и го победи на полуфиналите на през миналата година, когато двамата изиграха един от най-паметните двубои помежду си и впоследствие сърбинът спечели своята 19-та титла от Големия шлем.

Сега обстоятелствата са допълнително усложнени за испанеца, защото наскоро стана ясно, че е спукал ребро и ще пропусне надпреварите в Монте Карло и Барселона. Така започнаха да се пораждат съмнения дали манакорецът ще бъде в оптимално физическо състояние за Откритото първенство Франция, в което със сигурност ще видим Джокович на корта и наглед балканецът разполага с чудесен шанс да дублира успеха си във втория "мейджър" турнир за сезона.

Бившият номер едно Матс Виландер също подкрепя мнението, че Джокера притежава отлични шансове отново да се поздрави с трофея във френската столица, а ето и пълното изказване на легендарния швед:

"Новак изпитва истински глад за успехи и в момента е пределно мотивиран да се завърне победоносно на корта. Той е напълно отпочинал, както физически, така и психически. Джокович категорично страда от липса на игрова практика, но ако успее да изиграе между 10 и 15 мача преди началото на Ролан Гарос, то ще добие нужната увереност, за да се превърне в шампион.

За мен Надал няма да има нужното време за подготовка, така че едва ли бъде в оптимална кондиция за надпреварата. Тренировъчният му процес ще бъде силно нарушен и именно затова бих фаворизирал Новак пред него" - завърши Виландер.

Източник: Eurosport

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Виландер: Джокович е отпочинал и ще бъде фаворит за титлата на Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | матс виландер | новак джокович | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook