Виландер: Федерер е най-великият, а Надал най-големият боец

от в 13:58 на 27.09.2016
Теодор Кафеджиев

Матс Виландер изрази мнение, че Роджър Федерер е най-добрият тенисист в историята, а Рафаел Надал е най-големият боец на корта. Като най-харизматичния състезател той определя Джон МакЕнроу.

"Няма съмнение, че Рафа е най-големият боец. Показва го всеки ден, във всеки гейм и точка. Роджър също, но Рафа е дори повече, тъй като се бори и в точки, когато не е нужно и може да се отпусне. Няма перфектни хора. Нито Роджър, нито Рафа. Напрежението около тях е огромно. Подобна бе ситуацията и с друг, който се стараеше като тях - Лейтън Хюит," коментира Виландер пред EFE.

"Джон МакЕнроу е най-харизматичният, разбира се. Но има и някои други. Роджър Федерер също, защото е най-добрият в историята и по начина, по който се представя на корта и извън него.

"МакЕнроу и Борг привличаха и публика, която не се интересуваше от тенис и дори не знаеше играчите.

"Впоследствие се появиха Роджър и Рафа и тяхното съперничество прекрачи всички граници, включително в Южна Америка и Азия. Сега тенисът е глобален спорт," анализира още шведът.

Според Виландер е рано да бъде отписван Надал. "Много хора спират с тениса, когато престанат да печелят. Това се случи и с мен. Всеки е различен. Рафа все още е много силен и млад. Той имаше невероятни шест или седем години. По-късно се появиха Джокович и Мъри и измениха картината. Но Рафа още е тук."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виландер: Федерер е най-великият, а Надал най-големият боец Теодор Кафеджиев
Теми:  
матс виландер | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook