Виландер: Федерер е най-великият, защото вкара тениса в телевизорите на всеки един от нас

от в 11:38 на 06.07.2023
Калоян Соколов

Роджър Федерер се завърна онзи ден на централния корт на Уимбълдън, където беше официален гост в Кралската ложа заедно със своята съпруга и родители. Постиженията на осемкратния шампион бяха почетени от организаторите чрез специална церемония, чиято цел беше проста да се отблагодарят на бившия номер едно за всички невероятни спомени през годините. Посрещането на швейцареца пък беше черешката на тортата, защото зрителите не спряха да го аплодират бурно в рамките на няколко минути и той трябваше да заеме мястото си на корта, защото феновете нямаха никакво намерение да прекъсват отдаването си на почести към него.

Именно всичко това накара Матс Виландер да постави 20-кратния шампион от Шлема пред Новак Джокович и Рафаел Надал в своеобразната класация за най-велик тенисист за всички времена:

"Федерер остави огромен отпечатък в историята на тениса, но той ще остане най-траен именно на Уимбълдън. Мисля, че той изведе турнира на едно следващо ниво с неповторимата си игра, както и с това в какъв изумителен посланик се превърна за събитието. Знаете, че не обичам да изказвам мнение по въпроса за най-великия тенисист на всички времена. Определено вече Новак Джокович е най-добрият тенисист на всички времена, но за мен Роджър Федерер е най-великият, защото той вкара тениса в телевизорите на всеки един от нас.

Източник: First Sportz

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Виландер: Федерер е най-великият, защото вкара тениса в телевизорите на всеки един от нас Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | матс виландер | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook