Виландер: Федерер е по-талантлив от Надал, но постигна по-малко, отколкото би трябвало

от в 19:18 на 15.10.2024
Калоян Соколов

Матс Виландер не пропусна да коментира най-обсъжданата тема в света на тениса към момента, а именно отказването на Рафаел Надал. 7-кратният "мейджър" носител изказа огромното си уважение към Матадора и направи един паралел между кариетата на легендарния испанец и тази на Роджър Федерер, според който Надал е големият печеливш в това съревнование (Надал има 22 титли от Шлема, докато Федерер завърши кариерата си с 20).

"Със сигурност предстои един тъжен ден за тениса, но мога напълно да разбера решението на Надал да спре точно сега. Той донесе толкова много страст, борбен дух и неповторима енергия в нашия спорт.

В известен смисъл бихме могли да кажем, че Рафа спечели повече, отколкото бихме очаквали с множесвото контузии, които го съпътстваха през цялата му кариера. Несъмнено той е много талантлив по отношение на разбирането и чувството към играта, но чисто технически Роджър Федерер е по-талантливията от двамата и заради това си мисля, че при него пък нещата са точно наобратно и той постигна по-малко, отколкото би трябвало при наличието на този изключителен негов тенис талант.

Надал компенсираше най-вече с огромната си борбеност и умението да играе всяка една точка сякаш от това зависи живота му. Накрая това негово качество изчезна, защото вече физиката му не позволяваше подобен начин на игра, а с това се позигуби вярата в собствените му възможности.

Той обаче даваше абсолютно всичко от себе си до последно и това се видя дори в мача му на Олимпиадата срещу Джокович, когато беше тотално надигран, но навакса изоставане от 0:4 във втория сет.

Рафа е невероятен състезател и не мисля, че някой в историята на спорта е надскочил повече чуждите очаквания от самия него. Той е в своя собствена лига по отношение на този показател" - завършва изказването на бившия номер едно.

Източник: Tennis 365

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Виландер: Федерер е по-талантлив от Надал, но постигна по-малко, отколкото би трябвало Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | маткс виландер | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook