Виландер: Григор изглеждаше лишен от енергия и нямаше идея какво да прави срещу Синер

от в 10:40 на 06.06.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров не направи най-доброто си представяне в 1/4-финалния си мач срещу Яник Синер на Ролан Гарос и напусна турнира след загуба в последователни сетове. Българинът обаче можеше да напусне Париж с висока вдигната глава, постигайки най-силния си резултат досега в кариерата на втората "мейджър" напдревара през сезона, а Матс Виландер и Алекс Кореча се опитаха да анализират какво е спряло Григор към това да покаже най-добрата си игра в тази среща.

Виландер: Григор изглеждаше лишен от енергия в този мач или просто нямаше идея какво да направи, за да има шансове рано в този мач и накрая преднината на Синер беше прекалено голяма, когато Димитров заигра по-добре. Много съм впечатлен с всичко, което Яник Синер прави на корта. Сервисът му е оръжие дори и на клей, движението му е изключително добро, изпoлзва късите си топки в точния момент. Много калкулирана и умна игра от негова страна. Това момче удря топката по великолепен начин и със сигурност е сред най-големите фаворити за титлата - заяви 3 -кратният шампион на Ролан Гарос и настоящ експерт на Евроспорт.

Кореча: Яник играеше твърде бързо за Григор, а той може би беше изморен от самия турнир. Все пак това е първото му достигане до 1/4-финалите тук и той изхаби много емоции. Много е трудно, когато изпълняваш бекхенд с една ръка о ит другата страна на мрежата имаш тенисист, който има бекхенд с две ръце и непрекъснато насочва топката със страхотна дълбочина в полето ти.

Това те принуждава да играеш по-късо, което ще доведе до навлизане навътре в корта от страна на Яник и негово сериозно предимство в точката. Синер има страхотен сервис, страхотен ретур и не показва слабости в нито един елемент. Мисля, че Григор в един момент се чувстваш безполезен на корта и не знаеше какво да прави до третия сет. Тогава той започна да се противопоставя по-добре, но беше твърде късно и Яник се оказа прекалено постоянен за него - допълни бившият номер 2 и подгласник в Париж през 1998-a и 2001-ва година.

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Виландер: Григор изглеждаше лишен от енергия и нямаше идея какво да прави срещу Синер Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекс кореча | григор димитров | матс виландер | ролан гарос | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook