Виландер: Надал ще е абсолютно животно за Аустрелиън Оупън; може отново да е шампион

от в 11:40 на 09.01.2023
Калоян Соколов

Тазгодишният тенис сезон не започна никак оптимистично за Рафаел Надал, който откри кампанията си с две поредни загуби. Това отбеляза най-лошия старт на календарна година в цялата му кариера, а още по-притеснителното е, че пораженията дойдоха от Камерън Нори и Алекс Де Минор, защото въпросните двама състезатели нямаха нито един успех в общо седемте си сблъсъка с испанеца.

Впоследствие 22-кратният шампион от Шлема призна как е останал недоволен от твърде меките топки използвани на United Cup, но увери, че нещата са под контрол и има достатъчно време да се подготви за предстоящия Аустрелиън Оупън, където е защитаващ шампион.

Изглежда пък Матс Виландер не подлага думите на манакореца под никакво съмнение и го поставя сред топ фаворитите в Мелбърн, макар че към момента ситуацията не предполага нещо подобно:

Той просто трябва да пристигне там здрав. Ако това се случи, то съм убеден, че Рафа ще бъде абсолютно животно и ще станем свидетели на неговия най-добър тенис.

"Нещата изглеждаха много по-зле преди Ролан Гарос, когато не достигна дори до нито един полуфинал в двата си подготвителни турнира и изпитваше огромна болка в мача си срещу Шаповалов в Рим. Тогава самият той не знаеше дали ще участва в Париж, докато сега най-после е отново здрав и ще бъде проява на лош вкус, ако отпишем Надал, който се е завръщал от далеч по-трудни ситуациии и ни е опровергавал множество пъти.

Вярвам, че Рафа е напълно способен да спечели титлата на Аустрелиън Оупън. Той има поне по две титли на всички надпревари от Големия шлем, така че е почти еднако добър на всички настилки и знае как да се справя с условия и обстоятелства, които наглед са в негова вреда" - споделя някогашният номер едно в световната ранглиста.

Източник: Tennis Infinity

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виландер: Надал ще е абсолютно животно за Аустрелиън Оупън; може отново да е шампион Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | матс виландер | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook