Виландер: Надал вече е по-успешен от Федерер и Джокович; няма скоро да спре да печели

от в 12:12 на 07.06.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал е големият тенис герой през последните 48 часа, след като спечели рекордната си 22-ра титла от Големия шлем. Матадора доказа, че е почти невъзможно да бъде спрян на Ролан Гарос, преодолявайки болката в стъпалото и цели четирима съперници от топ 10, за да се поздрави с безпрецедентен 14-ти трофей във френската столица. Така испанецът вече е с две "мейджър" титли по-напред от големите си конкуренти в битката за величие - Роджър Федерер и Новак Джокович.

Именно това е причината легендарният Матс Виландер да смята, че Рафа има предимство спрямо останалите членове на "Голямата тройка", ако говорим за постигнати успехи на най-престижните надпревари в тениса и бившият номер едно не се поколеба да изрази мнение, че няма да има по-успешен състезател в историята на мъжкия тенис от манакореца, когато неговата кариера приключи.

"Мисля, че тази е най-сладката титла за Надал в Париж, защото изобщо не се знаеше дали той ще има възможност да участва. Нека да не се съсредоточаваме толкова в рекордите му на Ролан Гарос, защото те са безспорни в последното десетилетите, а да обърнем внимание на общата картина.

Там нещата не са много по-различни, тъй като Рафа оглавява класацията по брой спечелени Шлемове и освен това може да се похвали с олимпийско злато на сингъл, което не важи за Роджър и Новак. Този триумф е главната причина да считам, че вече Надал е най-успешният играч за всички времена и не виждам как скоро ще спре да печели, имайки предвид колко здраво стъпил на земята е бил винаги" - коментира трикратният победител на Ролан Гарос.

Източник: Firstsportz

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Виландер: Надал вече е по-успешен от Федерер и Джокович; няма скоро да спре да печели Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | матс виландер | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook