Виландер: Най-интересно е съперничеството между Надал и Джокович

от в 22:55 на 06.06.2019
Мария Петрова

Бившият №1 Матс Виландер даде своето мнение затова кое съперничество в тениса, смята за най-любопитно. Както е известно в полуфиналите на "Ролан Гарос" предстои да видим поредната битка между Рафаел Надал и Роджър Федерер, а на финала някой от тях може да срещне и Новак Джокович.

"Смятам, че борбата между Новак и Рафа е най-интересна. Федерер и Надал са напълно различни. В тяхното съперничество има дълги периоди на доминация само на единия. Към момента Роджър печели постоянно, поне в последните две години.

"Ето защо смятам, че срещите на Джокович и Надал са най-интересни. Независимо от настилките, техните битки са равностойни и всички може да се случи.

"Със сигурност Рафаел има предимство на клей, а Новак се справя по-добре на хард. Но въпреки това победителят в техните мачове, е труден за прогнозиране," анализира Виландер.

"Роджър очевидно е решил да не играе както на Надал му се иска. "По-скоро ще пропусна, отколкото да ти дам шанс да влезеш в ритъм". Такова е неговото мото и е ключово. Той винаги е търсел начин да накара останалите играчи да се представят слабо и сега се опитва това с Рафа. В някакъв смисъл опитва нещо, което правеше Пийт Сампрас като тактика," допълва Виландер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виландер: Най-интересно е съперничеството между Надал и Джокович Мария Петрова
Теми:  
матс виландер | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook