Виландер: Не виждам как Алкарас ще бъде спрян; той ще е на нивото на Федерер, Надал и Джокович

от в 08:34 на 09.06.2024
Калоян Соколов

Матс Виландер не може да си представи как Карлос Алкарас би могъл да се размине с първата си титла от Ролан Гарос. 3-кратният шампион в турнира изглежда изключително впечатлен от представянето на 21-годишния тенисист в полуфиналите на турнира и явно вижда едно съзравяне у него, което според Виландер би могло да се окаже ключово за бъдещия успех на Карлитос в неговата кариера и да му осигури още множество от най-големите трофеи в тениса.

"Алкарас обича шоуто твърде много, но ме впечатли силно в мача срещу Синер, защото там загърби постоянното си желание да опитва почти невъзможни удари и непрестанни къси топки. Мисля, че той ще бъде почти непобедим, когато осъзнае, че трябва да играе по този начин в големите мачове, защото умее еднакво добре да атакува и да се защитава. Той показа, че може да бъде също толкова добър, колкото Рафа, Новак и Роджър.

Да, може би е твърде рано за подобни сравнения, но определено при него се вижда потенциала да бъде също толкова специален и да спечели огромен брой "мейджър" титли, ако остане здрав. Той е добър на всяка една настилки и непрекъснато чупи рекорди за неговата възраст, така че не виждам как може да бъде спрян на тазгодишния Ролан Гарос" - прогнозира експерта на Евроспорт.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Виландер: Не виждам как Алкарас ще бъде спрян; той ще е на нивото на Федерер, Надал и Джокович Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | матс виландер | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook