Виландер: Нямам никакви очаквания за финала, изобщо не знам какво ще направи Кирьос

от в 12:28 на 10.07.2022
Мирела Николова

Тазгодишният финал на Откритото първенство на Великобритания ще противопостави един срещу друг Новак Джокович и Ник Кирьос, като очакванията на тенис почитателите са за един изключително вълнуващ сблъсък между двамата играчи, константно демонстриращи отлично ниво върху тревната настилка. Наскоро обаче бившият №1 в света Матс Виландер заяви за Eurosport, че няма идея нито как ще се развие срещата, нито какво можем да очакваме от ексцентричния австралиец на дебютния му финал в Шлема.

"Това е огромна стъпка за Кирьос. Бих предположил, че му се иска да беше играл срещу Надал. Представете си колко голяма разлика е за него това да трябва да победи Рафа, знаейки, че Джокович го чака на финала - това щеше да бъде изключително висока планина за изкачване. Сега обаче има само един останал мач на пътя му.

Финал между Джокович и Надал щеше да бъде невероятно вълнуващ, но това е, защото имаме очаквания, когато те двамата са на корта. Двубоят между Кирьос и Джокович обаче? Нямам никакви очаквания за него, защото изобщо не знам какво ще направи Ник на финала. Нямам представа как ще сервира, дали ще прави удари между краката. Виждали ли сме някога сервис отдолу на финал на Уимбълдън? Не! Убеден съм, че не", разсъждава бившият шведски играч.

Източник: Eurosport


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Виландер: Нямам никакви очаквания за финала, изобщо не знам какво ще направи Кирьос Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | матс виландер | Ник Кирьос | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook