Виландер: Притеснявам се за Рафаел Надал и не съм сигурен дали изобщо ще се завърне

от в 11:09 на 06.04.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал даде сериозни поводи за притеснения на своите фенове, след като се отказа от Мастърса в Монте Карло. Легендарният испанец се завърна на корта след едногодишно отсъствие, но отново се контузи след само два изиграни мача и вече не може да поднови турнирни участия повече от 3 месеца. Матадора отдавна обяви, че вероятно 2024-та ще е последната за него в Тура и за момента изглежда съвсем възможно Рафа да не съумее да се сбогува с любимия си Ролан Гарос, където е завоювал рекордните 14 титли, а бившият номер едно Матс Виландер страда от същите опасения:

"Мисля, че в момента най-хубавото от тениса на Рафаел Надал е това, че той наистина се опитва и има огромното желание да се завърне в Тура. Харесва ми, че Рафа не форсира прекалено тялото си и иска да бъде готов на 100 процента, защото една нова контузия ще сложи край на неговата кариера. Единствено ми се иска да го видя с няколко изиграни срещи преди Ролан Гарос и там вече да бъде в наистина добра форма.

Разбира се, аз изобщо не бих желал неговата кариера да свършва толкова скоро, но ако ме попитате дали се притеснявам за него, то отговорът ми е положителен и не съм сигурен дали изобщо ще се завърне. Същевременно вече го виждаме да тренира и това е успокояващо, но на тренировъчния корт можеш да бъдеш по-отпуснат, докато в мачовете рисковете от контузия се увеличават и той е много внимателен поради тази причина. Мисля, че той може да победи голяма част от останалите момчета на Ролан Гарос, ако бъде дори на 80 процента от възможностите си и ще ми бъде интересно по какъв начин ще действа на корта. Всички ние се надяваме, че ще можем да го видим на корта поне за един последен път в Париж" - коментира Виландер за Евроспорт.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Виландер: Притеснявам се за Рафаел Надал и не съм сигурен дали изобщо ще се завърне Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | матс виландер | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook