Виландер: Радукану е бъдеща звезда на британския тенис

от в 14:00 на 05.07.2021
Диана Андреева

Ема Радукану е най-голямата изненада на тазгодишния Уимбълдън. Участващата с уайлдкард британка бе спрягана за талантлива от редица специалисти още преди началото на надпреварата, но едва ли някой е можел да предположи, че тя ще достигне до втората седмица без да загуби сет. Световната номер 338 получи редица поздравления за играта, която показва в турнира, а по адрес на тийнейджърката се изказа и Матс Виландер. Ето какво точно сподели той:

"Това, което Ема прави, е невероятно. Тя е страхотна, особено по отношение на психологическата нагласа. Ема пропусна много точки за пробив във втория сет срещу Кърстя, но въпреки това запази самообладание и не позволи на отрицателните емоции да я завладеят. Според мен видяхме раждането на новата звезда на британския тенис

Тя играе точно като своя идол Ли На. Форхендът е почти идентичен. Ема е чудесен състезател и ще продължава да се усъвършенства. Единствената посока за нея е нагоре. Фактът, че в мача срещу Кърстя допусна изравняване от 3:0, но въпреки това спечели втория сет, говори много за психиката и самочувствието ѝ. Движението ѝ по корта е страхотно и освен това е силна физически. Радукану има всички качества, за да се превърне в суперзвезда.", завърши Виландер.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Виландер: Радукану е бъдеща звезда на британския тенис Диана Андреева
Теми:  
ема радукану | тенис бг виландер | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook