Виландер: Рафа остарява и кариерата му е към своя край

от в 14:50 на 22.08.2021
Диана Андреева

Спекулациите около състоянието на Рафаел Надал са може би най-обсъжданата тема в Тура през последните няколко дни. Това е факт след като Матадора обяви, че си взима почивка до края на сезон 2021. Матс Виландер сподели, че според него кариерата на Рафа е към своя край, а ето какво точно сподели той:

"Напоследък все повече свикваме с очакването, че Надал няма да е способен да играе. Той винаги полага усилия и има готовност да излезе на корта, но вече просто не може. С всяка изминала година изглежда така, сякаш се състезава все по-малко. Рафа остарява и тялото му няма да може да понесе много повече.

Това, което се случва с Надал, ме натъжава и тревожи много, но той ще се завръща до момента, в който вече не е в състояние да го прави. Желанието му за игра все още е непокътнатно. Много хора определят това като края на една ера, но аз не мисля така. Може да е краят на печеленето на турнири от Големия шлем, но специалната връзка между Рафа и Ролан Гарос няма да приключи до момента, в който той окачи ракетата. Ерата на печеленето на „мейджър“ титли може и да е приключила, но не и тази на препълнените трибуни с фенове, които искат да го гледат. В това отношение Надал има още няколко години пред себе си, а същото важи и за Роджър Федерер.", завърши Виландер.

Източник: Tennishead


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Виландер: Рафа остарява и кариерата му е към своя край Диана Андреева
Теми:  
матс виландер | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook