Виландер разкри как Кирьос може да победи Джокович във финала на Уимбълдън

от в 12:55 на 09.07.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос и Новак Джокович оформиха наглед един от най-интересните финали в последните години на Уимбълдън и всички с нетърпение чакат тенис шоуто между двамата. Безспорно поставеният под номер едно на теория има далеч по-големи шансове от своя съперник, ала всички знаем колко опасен може да бъде Кирьос, когато му демонстрира най-високото си ниво и самият Матс Виландер вярва, че канберецът може да вдигне трофея в Лондон, ако нещата се развият по следния начин:

"Очевидно е, че Новак Джокович е фаворит на хартия, но Ник Кирьос вероятно притежава най-добрия сервис от времето на Пийт Сампрас насам. Много е трудно да си представя как Джокович би могъл да вкарва голяма част от ретурите си в корта, но това е неговият специалитет. Мисля, че мачът до голяма степен зависи от сервиса на Кирьос. Ако началният му удар работи добре, то шансовете за победа са налице. От основната линия ще бъде много трудно Ник да се противопостави. Всички искаме той да играе добре в неделя, за да се получи оспорван финал.

Вероятно публиката ще бъде на страната на Ник, защото е аутсайдер в мача и много от зрителите ще наблюдават за пръв път играта му на живо, а това винаги е вълнуващо изживяване и би трябвало бързо да спечели тези хора на своя страна. Австралиецът със сигурност ще се опита да въвлече феновете в двубоя и тяхната енергия ще бъде като гориво за него. Новак ще се опита да движи съперника си по целия корт и не виждам причина, поради която да не прелива от самочувствие с оглед на невероятна си серия от 27 поредни победи на Уимбълдън, но Кирьос определено не се страхува от него и може да нарани сериозно играта на шампиона, използвайки своята мощ и вариативни отигравания" - прогнозира шведската легенда.

Източник: Eurosport

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Виландер разкри как Кирьос може да победи Джокович във финала на Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | матс виландер | Ник Кирьос | новак джокович | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook