Виландер разкритикува Гоф: Крайно време е да започне наистина да играе тенис

от в 19:29 на 17.01.2022
Диана Андреева

Кори Гоф е наричана многократно детето-чудо на дамския тенис, защото още на 15-годишна възраст изгря на професинолната сцена и сътвори истински фурор по време на Уимбълдън 2019. Впоследствие Гоф си изгради име в WTA Тура, ала непостоянството в играта й е най-големият проблем, с който тя постоянно се сблъсква.

През днешния ден Коко изигра своя първи мач на Australian Open 2022, където обаче неочаквано отпадна от световната номер 110 Циан Уанг. Загубата й предизвика сериозен отзвук, а сред недоволните от изявата на Гоф се отличи името на спортния коментатор Матс Виландер. Виландер разкритикува сериозно младата американка, а точните му думи можете да прочетет тук:

"На първо място трябва да бъде споменато, че Уанг се представи наистина солидно днес. Но проблемът на Гоф не беше това. Тя разполага с физическата възможност да се противопостави на всеки, ала играта й е лишена от разум. Време е Коко наистина да започне да играе тенис. Понякога има толкова нелогични действия на корта, че зрителите се питат какво по-точно прави и знае ли къде всъщност се намира.

Има състезатели, които никога не прозряват същността на тениса и единствено разчитат на физеската си игра, но се надявам, че Коко няма да бъде от тях. Тя е млада, но пътят, който има да извърви към върха на дамския тенис и успехите на ниво Голям шлем, е дълъг. Нужно е да се научи да бъде по-търпелива, иначе ще бъде поредният пропилян талант в Тура." - завърши Виландер.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Виландер разкритикува Гоф: Крайно време е да започне наистина да играе тенис Диана Андреева
Теми:  
коко гоф | кори гоф | матс виландер

Коментари





Следвайте ни в Facebook