Виландер: Синер е номер 1 в света само на компютър; Алкарас е по-силен от двамата

от в 10:53 на 12.06.2024
Калоян Соколов

Съперничеството между Яник Синер и Карлос Алкарас се очертава да бъде новата класика в съвременния тенис. Несъмнено световните номер едно и две са най-успешните и вълнуващи за гледане тенисисти от новото поколение, а техните срещи почти винаги предлагат изключително качествена игра. Донякъде изключение направи 1/2-финалната битка между двамата на Ролан Гарос, която беше спечелена в 5 сета от Алкарас, като Патрик Муратоглу изказа мнение, че испанецът е изиграл един от най-слабите си мачове и въпреки това е победил.

Изглежда бившият номер едно Матс Вилндер също фаворизира Карлитос пред италианеца и не скри своята позиция, че всъщност първото място на Синер в световната ранглиста, по-скоро не отговаря на реалността:

"Алкарас показа, че не трябва да играе най-добрия си тенис, за да побеждава. Той ше има възможността да спечели още множество титла от Големия шлем, разполагайки с този толкова динамичен, разнообразен и агресивен стил на игра. Той е най-смелият тенисист, когато се стигне до важните точки в мача и винаги е готов да потърси завършващия удар, или пък ще изненада съперника си с къса топка. Това е да имаш шампионски манталитет. Мачът винаги зависи от неговото представяне, а не толкова от това на съперника му. Истината е, че Яник Синер е номер едно само на компютър и Карлос Алкарас е по-силен от двамата" - категоричен е 3-кратният носител на трофея от Ролан Гарос.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виландер: Синер е номер 1 в света само на компютър; Алкарас е по-силен от двамата Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | любопитно | матс виландер | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook