Виландер: Синер вече ще е фаворит на всяка една настилка и срещу всеки един съперник

от в 12:52 на 09.09.2024
Калоян Соколов

Яник Синер завоюва своята втора "мейджър" титла на тазгодишния US Open, а според Матс Виландер това е само началото. Шведската легенда преди няколко дни разкри, че очаква известен спад при Новак Джокович, а изглежда според него италианецът ще се пребори и с конкуренция на Карлос Алкарас, изказвайки мнение как отсега нататък няма да има мач, в който да не считаме световния номер едно за фаворит.

"Тази титла означава толкова много за Яник с оглед на всичко случило се през последните седмици и здравата работа, която той вложи, за да се завърне отново на най-доброто си физически ниво, след като видимо не се чувстваше добре физически пре почти цялото лято. Тази втора титла идва доста бързо след първата, а с това и този огромен аванс на върха, но той е достатъчно узрял за всичко това и мисля, че прави големия си пробив тъкмо навреме.

Яник е изключително солиден и играе страхотно във важните моменти. Толкова е силен ментално. Мисля, че това е огромно облекчение за него, защото всички говореха за допинг скандала в началото на турнира, но сега главната тема е съвсем различна. Не мога да скрия и как съм до известна степен разочарован от представянето на Тейлър Фриц, който мислех, че ще ще има своите шансове, но мачът не беше оспорван в почти нито един момент.

Синер е достатъчно завършен играч, за да се противопостави на всеки един съперник, независимо каква е настилката и бих казал, че винаги ще бъде фаворит, намирайки се на този етап от своята кариера, защото е само на 23 години и тепърва ще се подобрява. Той не е играл особено много при юношите, така че все още е много свеж. Убеден съм, че неговата популярност ще продължи да расте, защото той е един от най-скромните спортни звезди някога" - коментира Виландер пред камерите на Евроспорт.

Източник: Tennis 365

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Виландер: Синер вече ще е фаворит на всяка една настилка и срещу всеки един съперник Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | интереюта | матс виландер | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook