Виландер: Вече никой не се страхува от Джокович

от в 11:41 на 25.11.2021
Мирела Николова

Изминалият сезон бе изключително успешен за Новак Джокович, тъй като сърбинът вдигна 3 от четирите трофея от Големия шлем и бе само на крачка от четвърта "мейджър" титла, с която щеше да си осигури безспорно място в историята. Тогава обаче световният №1 бе надигран от Даниил Медведев на финала на US Open, с което бе лишен от това да постигне "календарен шлем". Според бившия водач в ранглистата Матс Виландер именно тази загуба и поражението на Олимпийските игри от Александър Зверев са унищожили чувството на страхопочитание, което останалите тенисисти са проявявали към сърбина преди това. 

"Съперниците на Новак вече видяха нагледно, че той е уязвим. Те знаят, че могат да спечелят по всяко време и при всякакви условия. Вече никой не се страхува от него, дори и в надпреварите от Големия шлем, дори и в решителните сетове.

Това беше може би най-добрият сезон за Новак. Олимпийските игри бяха преломният момент - там Джокович загуби самочувствието и увереността си. Годината за него цялостно беше страхотна, но Олимпиадата беше излишна" - коментира шведът.

Източник: GoTennis.ru


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виландер: Вече никой не се страхува от Джокович Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | матс виландер | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook