Виландер: В момента Медведев не играе добре на 75 процента от настилките

от в 14:02 на 31.03.2022
Калоян Соколов

Наскоро Даниил Медведев прекъсна серията на Новак Джокович от 86 поредни седмица на върха в ранглистата, макар че бързо отново размени позиции със сърбина. Медведев се представя на страхотно ниво през последните три сезона и е тенисистът с най-много победи на твърди кортове в този период от време, само че няма как да не забележим някои тенденции. Руснакът не е достигал до втората седмица на Ролан Гарос и Уимбълдън, а освен това видяхме колко некомфортно се чувстваше в Индиън Уелс, където условията традиционно не са от най-бързите. Точно там се крият и опасенията на бившия номер едно Матс Виландер, който не вижда достатъчно голяма приспособимост на московчанина към различните настилки, което може да бъде пагубно за него в дългосрочен план:

"Той спечели титла от Шлема и стана номер едно в света. Каква обаче е следващата цел? За мен Даниил Медведев просто трябва да се подобри цялостно като тенисист, защото все още е далеч от завършен продукт. Не говоря за играта на бързите твърди кортове, в която е брилянтен. Става дума за надпреварите на клей, трева и по-бавна твърда настилка.

Ако направим едно елементарно изчисление, то няма да ни е трудно да разберем как Даниил не може да покаже най-добрия си тенис на 75 процента от надпреварите в ATP Тура. Медведев трябва да се опита да обърне тази статистика в своя полза и да забрави досегашните си успехи. Те не бива да го заблуждават, че вече е перфектен и го съветвам да се захваща веднага за работа, ако иска отново да бъде първа ракета на света" - завърши легендарният швед.

Източник: Tennishead

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Виландер: В момента Медведев не играе добре на 75 процента от настилките Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | интервюта | любопитно | матс виландер

Коментари





Следвайте ни в Facebook