Винаги ме побеждаваше с елегантност и спортсменство": Федерер с трогателно послание към Тийм

от в 13:34 на 23.10.2024
Калоян Соколов

Кариерата на Доминик Тийм вече е в историята. Бившият шампион от US Open прекрати своя професионален тенис път на едва 31-годишна възраст, след като претърпя контузия в китката на играещата ръка през 2021-ва, от която никога не се възстанови напълно и той беше бледя своя сянка след завръщането си на корта. Ние обаче винаги ще помним най-добрите години на някогашния номер три, който е един от двамата играчи побеждавали членовете на Голямата тройка по пет пъти или повече (заедно с Анди Мъри).

Последният шампион от Големия шлем с еднорък бекхенд се справяше особено успешно в мачовете си с Маестрото, срещу когото има положителен баланс от 5:2 и го надигра при последните им 3 сблъсъка, а 20-годишният "мейджър" носител очевидно е проследил последния мач на своя колега във Виена и веднага след това му посвети трогателен в социалните медии, с което да го поздрави за всичко постигнато:

"Една знаменита кариера намери своя край! Поздравления, Доми❤️! Независимо от настилката, ти винаги намираше начин да ме победиш с твоя гръмотевичен бекхенд. По-важното обаче е, че ти винаги го правеше с огромна доза спортсменство и елегантност" - завършва прекрасното послание на един от най-великите хващали някога ракета.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Винаги ме побеждаваше с елегантност и спортсменство": Федерер с трогателно послание към Тийм Калоян Соколов
Теми:  
atp | доминик тийм | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook